Del på Facebook   Print siden

Få rejseforsikringen på plads, inden du klikker i skiene

Her og der
Torsdag 13. februar 2020 kl. 06:33

Få rejseforsikringen på plads, inden du klikker i skiene

Det er højsæson for skiskader. Mange tror, at det blå EU-sygesikringskort er godt nok på pisterne. Men det er det ikke, og det kan blive dyrt. Forsikringsoplysningen råder til at få styr på rejseforsikringen inden skiferien.

Hvert år ender skiferien for mange danskere med et ødelagt knæ eller en brækket ankel. Sidste år måtte de alene hos SOS International yde assistance til 750 danskere, som kom til skade på pisterne.

Forsikringsoplysningen fortæller, at man kan få sig en slem økonomisk overraskelse, hvis man efter et uheld skal transporteres hjem med et ambulancefly, og man ikke selv har en rejseforsikring.

- Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke udgifter til hjemtransport. Næsten hver tredje dansker tror, at det blå kort dækker hjemtransport, så længe man rejser i EU, og knap hver fjerde tror, at kortet dækker som en rejseforsikring. Det viser en undersøgelse, som vi har gennemført sammen med Forsikringsguiden.dk, siger konsulent hos Forsikringsoplysningen Anja Lintrup Sørensen.

Den misforståelse kan blive dyr for skiglade danskere. Det blå EU-sygesikringskort sikrer nemlig kun danskerne adgang til behandling på lige fod med borgerne i det land, man er på skiferie i.

- Uden en rejseforsikring må man betale af egen lomme, hvis man fx skal transporteres hjem med særtransport, hvis man er blevet behandlet på et privathospital, som ofte er den eneste mulighed tæt på skisportssteder. Det samme gælder, hvis der er en egenbetaling ved lægebehandling i det land, man besøger. Det er nemlig heller ikke dækket af det blå EU-sygesikringskort, siger Anja Lintrup Sørensen.

Hver fjerde har rejst uden en rejseforsikring

Hele 24 pct. af danskerne har rejst uden for Norden uden en rejseforsikring. Det viser tallene fra Epinion.

- Det er vigtigt at tjekke, om man har den rigtige rejseforsikring – evt. som en del af ens indboforsikring – og om den dækker skiferier. Nogle rejseforsikringer kræver, at man køber en tillægsforsikring, der dækker skisport. Det er en god idé at få styr på forsikringsdækningen, inden man klikker skistøvlerne i skiene, siger Anja Lintrup Sørensen.


© Copyright 2020 danmarkidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Her og der

GASmuseet på Sydkajen af ​​Hobro Havn
GASmuseet på Sydkajen af ​​Hobro Havn
Her og der
Pompeji og Herkulanum på Moesgaard
Pompeji og Herkulanum på Moesgaard
Her og der
Årets nyhed  i Tivoli Friheden i Aarhus
Årets nyhed i Tivoli Friheden i Aarhus
Her og der
Se de pensionerede cirkuselefanters logi
Se de pensionerede cirkuselefanters logi
Her og der
Danskerne skal i højere grad kunne leve uden bil
Danskerne skal i højere grad kunne leve uden bil
Her og der


Lokale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev