Del på Facebook   Print siden

Fra vild med dans til ambassadør

Her og der
Torsdag 13. februar 2020 kl. 06:32

Fra vild med dans til ambassadør

.
Jakob Fauerby bliver ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp

Vild med dans-vinder: "Jeg bør skamme mig, hvis jeg ikke bruger min taletid fornuftigt."

Skuespiller Jakob Fauerby har en mission. Han vil bruge sin nyvundne popularitet til at sætte fokus på verdens fattigste og bliver derfor ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp.

Den 42-årige skuespiller dansede sig ind i manges hjerter, da han i efteråret vandt TV 2's 'Vild med dans'. Sammen med dansepartneren Silas Holst imponerede han ikke kun de danske tv-seere. De to mænd trak også overskrifter i udlandet.

Efter et hektisk efterår har han lagt danseskoene på hylden, og hverdagen er langsomt ved at vende tilbage. Men den ser ikke helt ud, som den gjorde før tv-programmet. I dag er Jakob Fauerby mere eftertragtet end nogensinde.

"Jeg kunne godt tænke mig at bruge min nye taletid rigtigt. Jeg ved jo ikke, hvor længe den varer, men jeg bør skamme mig, hvis jeg ikke bruger den fornuftigt," siger Jakob Fauerby.

Har støttet Folkekirkens Nødhjælp i mange år

Han har i mange år støttet Folkekirkens Nødhjælp og besøgte i 2000 Israel og Palæstina, hvor han fik set organisationens arbejde tæt på. Hans daværende kæreste var som lægestuderende tilknyttet et projekt, der sikrede hurtig ambulancehjælp på Vestbredden og Gaza.

"Det var en øjenåbner at møde mennesker i nød på det her tidspunkt i mit liv, hvor jeg var i begyndelsen af 20'erne. Jeg fik lov til at se, hvor langt ganske få penge rækker," siger Jakob Fauerby, der siden har fulgt organisationen tæt.

"Der er ingen tvivl om, at Folkekirkens Nødhjælp har alt det, jeg abonnerer på; kristne værdier, nødhjælp, en ordentlig organisation med gennemsigtighed, hvor man kan se, hvad pengene går til. Jeg er derfor meget stolt af at være blevet ambassadør."

Gode værdier til lille Anna

Jakob Fauerby er opvokset i den lille fiskeby Gilleleje på det nordlige Sjælland. I barndomshjemmet var det naturligt at hjælpe andre, der ikke har samme muligheder og livsvilkår. Han blev selv far i efteråret, og det er vigtigt for ham at give de gode værdier videre til sin lille datter Anna.

"Jeg vil gerne lære hende det, som mange gerne vil give videre til deres børn, nemlig; 'vær mod andre, som du gerne vil have, de er mod dig.' Men egentlig ønsker jeg, at min datter skal være lidt mere for andre, end hun har behov for, at de er for hende. Hvis man hele tiden sætter ind på pluskontoen, så bliver det bedre," siger Jakob Fauerby, der allerede er trukket i arbejdstøjet i rollen som ambassadør.

Gå for verdens fattigste 8. marts

Han er blandt andet med til at opfordre danskerne til at samle ind til klimahjælp til verdens fattigste, når Folkekirkens Nødhjælp holder landsindsamling søndag den 8. marts.

"Der er heldigvis kommet en masse fokus på klimaudfordringerne. Men jeg tror stadig, det kan være svært at forstå herhjemme, hvad konsekvenserne er i nogle af de mest udsatte og fattigste lande. Her er konsekvenserne nærmest ubegribelige, og vi bliver nødt til at hjælpe, hvis vi skal undgå, at endnu flere sulter eller bliver drevet på flugt," siger Jakob Fauerby, der håber, at rigtig mange har lyst til at gå en tur for verdens fattigste den 8. marts.

"Jeg har fundet ud af, at der i gennemsnit bliver samlet 900 kroner ind i hver enkelt indsamlingsbøsse. Det lyder måske ikke af meget. Men det kan rent faktisk betyde, at fem familier får et ordentligt landbrug, der giver mad på bordet i mange år frem. Tænk, hvad en to timers gåtur kan blive til. "

© Copyright 2020 danmarkidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Her og der

GASmuseet på Sydkajen af ​​Hobro Havn
GASmuseet på Sydkajen af ​​Hobro Havn
Her og der
Pompeji og Herkulanum på Moesgaard
Pompeji og Herkulanum på Moesgaard
Her og der
Årets nyhed  i Tivoli Friheden i Aarhus
Årets nyhed i Tivoli Friheden i Aarhus
Her og der
Se de pensionerede cirkuselefanters logi
Se de pensionerede cirkuselefanters logi
Her og der
Danskerne skal i højere grad kunne leve uden bil
Danskerne skal i højere grad kunne leve uden bil
Her og der


Lokale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev