Del på Facebook   Print siden

Kultur spiller vigtig rolle for sundhedsfremme

Her og der
Onsdag 26. februar 2020 kl. 15:40

Kultur spiller vigtig rolle for sundhedsfremme

Kultur spiller vigtig rolle for sundhedsfremme

Region Midtjylland og Sundhedsstyrelsen sætter fokus på kultur som sundhedsfremme på stor konference i Aarhus.

Ny international forskning viser, at kulturelle tilbud kan være et supplement til traditionelle sundhedstilbud fx i forhold til mental sundhed og trivsel.

Har du hørt om en tryllekunstnerskole, som forbedrer motorikken hos børn med kronisk lammelsessygdom?

Ved du, at konservatoriemusikere i Aarhus er begyndt at spille for patienterne på intensivafdelingen på Aarhus Universitetshospital?

Eller at guidet fælleslæsning af skønlitteratur hjælper psykisk sårbare og ensomme?

Det er bare nogle af de mange forskellige kultur- og sundhedsprojekter, du kan møde til den nationale konference "Kultur som sundhedsfremme" i flotte omgivelser på Aarhus Teater den 24. marts 2020.

Nye sundhedstilbud til borgerne

Region Midtjylland og Sundhedsstyrelsen arrangerer konferencen, hvor verdenssundhedsorganisationen WHO præsenterer deres nye globale rapport om kultur og sundhed. Rapporten afdækker evidensen bag en række gavnlige helbredseffekter af kulturen, som kan være både psykologisk, fysiologisk, social og adfærdsmæssig.

På konferencen giver Region Midtjylland eksempler fra sin strategiske kultur- og sundhedsindsats fra bl.a. hospitalssektoren.
Regionsrådsformand Anders Kühnau ser frem til at deltage på konferencen som vært og byde gæsterne velkommen.

Vi har i regionen gennem flere år arbejdet med kultur, der understøtter forebyggelse og behandling i sundhedsvæsnet. Det er en del af vores fokus på hele tiden at udvikle nye og bedre sundhedstilbud til borgerne.

Konklusionerne i WHO-rapporten viser, at det arbejde har været rigtigt. Derfor er det også noget, vi kommer til at se mere af i fremtiden. Både i forhold til forebyggelse og inde på hospitalerne, siger Anders Kühnau.

Kultur på recept i fire kommuner

Sundhedsstyrelsen offentliggør som medvært resultaterne fra det nationale satspuljeprojekt Kultur på recept, som fire kommuner, Vordingborg, Nyborg, Silkeborg og Aalborg, har fået satspuljemidler til.

Sundhedsstyrelsen har drevet satspuljeprojektet Kultur på Recept i fire kommuner fra 2016 til og med 2019, hvor borgere med let til moderat depression, stress og angst kunne deltage i et forløb med kulturaktiviteter i 10 uger.

Det er bl.a. kommunernes erfaringer fra arbejde på tværs af fx sundheds- og kulturforvaltningen og borgernes oplevelse af at deltage i kulturaktiviteterne, der bliver fremlagt på konferencen siger enhedschef Niels Sandø fra Sundhedsstyrelsen.

© Copyright 2020 danmarkidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Her og der

GASmuseet på Sydkajen af ​​Hobro Havn
GASmuseet på Sydkajen af ​​Hobro Havn
Her og der
Pompeji og Herkulanum på Moesgaard
Pompeji og Herkulanum på Moesgaard
Her og der
Årets nyhed  i Tivoli Friheden i Aarhus
Årets nyhed i Tivoli Friheden i Aarhus
Her og der
Se de pensionerede cirkuselefanters logi
Se de pensionerede cirkuselefanters logi
Her og der
Danskerne skal i højere grad kunne leve uden bil
Danskerne skal i højere grad kunne leve uden bil
Her og der


Lokale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev