Del på Facebook   Print siden

Tag ud og nyd foråret

Ferie og Fritid
Lørdag 21. marts 2020 kl. 10:00

Tag ud og nyd foråret

Naturen har stadigt åbent: Tag ud og nyd foråret

Trækker det milde vejr i dig? Du kan roligt gå en tur i naturen. Den friske luft er faktisk sund for dit kredsløb og luftveje, siger ekspert.

Husk at holde afstand til andre, så vi passer på hinanden.

Gå gerne en tur i det gode vejr, men hold afstand.

Sådan udtalte statsminister Mette Frederiksen på tirsdagens pressemøde om coronavirus i Danmark.

Store dele af Danmark er lukket ned for at begrænse smittespredningen af coronavirus. Det gælder ikke kun arbejdspladser, skoler og uddannelsesinstitutioner, men blandt andet også biblioteker, biografer, caféer og indendørs idrætsfaciliteter.

Heldigvis er naturen stadig åben, og den kan man roligt gøre brug af, hvis bare man holder afstand til andre og følger myndighedernes øvrige anbefalinger.

Det bekræfter Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Man må gerne gå ud i naturen, og faktisk er det godt at holde både kredsløb og luftveje i funktion med en frisk gåtur eller en løbetur.

Men man skal ikke gå i større grupper, og hvis man går sammen med nogen, skal man holde en vis afstand, siger han og tilføjer, at man som minimum bør holde to meters afstand.

Plads i naturen

Selvom vi bor i et lille land, og naturen i Danmark kun udgør en mindre del af landarealet, skal man ikke være bange for, at der ikke er plads derude.

Ifølge Naturstyrelsen er pladsen nemlig ikke et problem.

Naturstyrelsen forvalter nogle af de største og mest besøgte naturperler i Danmark, men der er heldigvis god plads til alle derude.

Vi kan sagtens nyde foråret udenfor, samtidigt med at vi passer på hinanden. Her skal vi bare huske at holde sammen ved at holde afstand til andre. 4 ud af 5 danskere har under 5 km til et statsligt naturområde, så det er nemt at komme til for mange, siger Mads Jensen, kontorchef i Naturstyrelsen, til styrelsens hjemmeside.

Trods den gode plads kan man sagtens komme til at møde andre mennesker derude, og man er givetvis ikke den eneste, der har valgt at gå en tur i skoven eller langs kysten. Men det er ikke et problem, så længe man sørger for at holde afstand, vurderer Allan Randrup Thomsen.

Hvis der er mulighed for at træde lidt til side, så man ikke lige går ind i hinanden, så er det fint. Ellers skal man bare passere hinanden så hurtigt som muligt, for jo kortere tid interaktionen varer, desto mindre er risikoen for smitte, siger han.

Tag den gode håndhygiejne med i naturen

Ud over at holde afstand skal man også være opmærksom på myndighedernes øvrige anbefalinger.

For eksempel er det ifølge Allan Randrup Thomsen også vigtigt at tage den gode håndhygiejne med sig ud i naturen.

Hvis man for eksempel har madpakke med og skal spise den, så skal man sørge for at spritte hænderne af. Specielt hvis man har rørt ved andre mennesker eller deres ting i denne sammenhæng, siger han.© Copyright 2021 danmarkidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Ferie og Fritid

Tag ud og nyd foråret
Tag ud og nyd foråret
Ferie og Fritid
Kig til himlens fugle
Kig til himlens fugle
Ferie og Fritid
Tilbudsaviser og magasiner:


Lokale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev